Επαναλειτουργία δημοτικών σχολείων 10-5-2021

_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Αγαπητοί γονείς,

η διενέργεια διαγνωστικού ελέγχου νόσησης από τον κορωνοϊό Covid-19 είναι υποχρεωτική για όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς δύο φορές την εβδομάδα. Η προμήθεια αυτοδιαγνωστικού ελέγχου γίνεται δωρεάν από το φαρμακείο με την επίδειξη του ΑΜΚΑ.

Μόλις έχετε το αποτέλεσμα του παιδιού, πρέπει να επισκεφθείτε την ηλεκτρονική πλατφόρμα self-testing.gov.gr η οποία είναι προσβάσιμη μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης και να επιλέξετε την κατηγορία Σχολική Κάρτα για COVID -19. Θα αναγνωριστείτε με τη χρήση των κωδικών σας στη Γ.Γ.Π.Σ.Δ.Δ. (taxisnet) και θα συμπληρώσετε τα κενά πεδία που αφορούν στα στοιχεία του παιδιού σας.

Αν το αποτέλεσμα είναι αρνητικό, εκδίδεται από την πλατφόρμα η κάρτα αρνητικού αποτελέσματος, την οποία οι μαθητές θα επιδεικνύουν κάθε Δευτέρα και Πέμπτη πρωί κατά την είσοδό τους στο σχολείο.

Αν το αποτέλεσμα είναι θετικό, εκδίδεται από την πλατφόρμα κάρτα θετικού αποτελέσματος και εντός 24 ωρών οι μαθητές μεταβαίνουν σε δημόσια δομή για δωρεάν επανέλεγχο.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Όσοι μαθητές έρχονται στο σχολείο χωρίς την κάρτα αρνητικού αποτελέσματος, θα οδηγούνται σε ειδικό χώρο, θα ειδοποιούνται οι γονείς και θα αποχωρούν άμεσα. Όλα τα παραπάνω είναι σύμφωνα με την κοινή υπουργική απόφαση ΦΕΚ 1825/τ.Β’/5-5-2021.