Καλώς ήρθατε!

Καλώς ήρθατε στην ιστοσελίδα του 2ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδας.

Περιηγηθείτε στις σελίδες μας και βρείτε πληροφορίες για το σχολείο μας  και τις δραστηριότητες μας, ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα μας, βρείτε χρήσιμο υλικό για τους μαθητές όλων των τάξεων και επικοινωνήστε μαζί μας για οποιαδήποτε πληροφορία!

 

isto1

 

 

Επαναλειτουργία δημοτικών σχολείων 10-5-2021

_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Αγαπητοί γονείς,

η διενέργεια διαγνωστικού ελέγχου νόσησης από τον κορωνοϊό Covid-19 είναι υποχρεωτική για όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς δύο φορές την εβδομάδα. Η προμήθεια αυτοδιαγνωστικού ελέγχου γίνεται δωρεάν από το φαρμακείο με την επίδειξη του ΑΜΚΑ.

Μόλις έχετε το αποτέλεσμα του παιδιού, πρέπει να επισκεφθείτε την ηλεκτρονική πλατφόρμα self-testing.gov.gr η οποία είναι προσβάσιμη μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης και να επιλέξετε την κατηγορία Σχολική Κάρτα για COVID -19. Θα αναγνωριστείτε με τη χρήση των κωδικών σας στη Γ.Γ.Π.Σ.Δ.Δ. (taxisnet) και θα συμπληρώσετε τα κενά πεδία που αφορούν στα στοιχεία του παιδιού σας.

Αν το αποτέλεσμα είναι αρνητικό, εκδίδεται από την πλατφόρμα η κάρτα αρνητικού αποτελέσματος, την οποία οι μαθητές θα επιδεικνύουν κάθε Δευτέρα και Πέμπτη πρωί κατά την είσοδό τους στο σχολείο.

Αν το αποτέλεσμα είναι θετικό, εκδίδεται από την πλατφόρμα κάρτα θετικού αποτελέσματος και εντός 24 ωρών οι μαθητές μεταβαίνουν σε δημόσια δομή για δωρεάν επανέλεγχο.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Όσοι μαθητές έρχονται στο σχολείο χωρίς την κάρτα αρνητικού αποτελέσματος, θα οδηγούνται σε ειδικό χώρο, θα ειδοποιούνται οι γονείς και θα αποχωρούν άμεσα. Όλα τα παραπάνω είναι σύμφωνα με την κοινή υπουργική απόφαση ΦΕΚ 1825/τ.Β’/5-5-2021.

Ενημερωτικό υλικό του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη

______________________________________________________________________________________________________________________________________

Αγαπητοί γονείς,

σας παραθέτουμε τέσσερα (4) ενημερωτικά φυλλάδια του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη προς ενημέρωση όλων.

Σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Αγαπητοί γονείς,

σας ενημερώνουμε ότι από την Τετάρτη 18/11/2020 θα παρέχεται Σύγχρονη Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση μέσω της πλατφόρμας Webex καθημερινά από τις 14:10 έως τις 17:20. Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιούνται 5 διδακτικές ώρες των 30 λεπτών, κάνοντας ενδιάμεσα διαλείμματα των 10 λεπτών, σύμφωνα με τον παρακάτω πίνακα.

Οι δάσκαλοι των τάξεων θα στείλουν το πρόγραμμα και τους υπερσυνδέσμους των εκπαιδευτικών του κάθε τμήματος.

Διδακτική ώραΩράριο
14.10 – 14.40
14.50 – 15.20
15.30 – 16.00
16.10 – 16.40
16.50 – 17.20

Αγιασμός – Νέα ανακοίνωση

Σύμφωνα με νέα εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας (Παρασκευή 11/09/2020 το απόγευμα), θα ισχύσουν τα παρακάτω:

Οι μαθητές και οι μαθήτριες θα έρθουν στο σχολείο μας στις 8.15 π. μ., όπου θα παραμείνουν στο χώρο του σχολείου μέχρι το τέλος του Αγιασμού.

Όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες θα έρθουν με τις τσάντες τους για να πάρουν τα βιβλία της νέας σχολικής χρονιάς.

Ο Αγιασμός θα γινει στις 10.15 π. μ. όπου μετά το τέλος του Αγιασμού όλα τα παιδιά θα αποχωρήσουν.

Κάθε παιδί θα φέρει μαζί του υποχρεωτικά τη μάσκα του για την είσοδο και την παραμονή στο σχολείο και οι γονείς δεν επιτρέπεται να εισέλθουν στο χώρο του σχολείου.

Τέλος όπως αναφέρθηκε και στην προηγούμενη ανακοίνωση τα τμήματα Α1, Α2, ΣΤ1, ΣΤ2 και Ε1 θα εισέλθουν και θα εξέλθουν από την κεντρική είσοδο του σχολείου, ενώ τα τμήματα Β1, Β2, Γ1, Γ2, Δ1, Δ2 και Ε2 θα εισέλθουν και θα εξέλθουν από την κάτω – πλαϊνή είσοδο.

Καλή σχολική χρονιά και καλή δύναμη σε όλους μας!!